Vi søger Gourmetslagter lærling med speciale: delikatesse.

 

Brænder du for slagterfaget? Har du talent og vilje? Så kan vi tilbyde dig en spændende og alsidig læreplads.

Slagteren og Kokken er en privatslagter placeret 10 km syd for Aalborg, i byen Gistrup. Vi er yderst ambitiøse og vi arbejder hele tiden for en ting: at give kunderne den bedste kvalitet i kød, pålæg, færdigretter, tilbehør og ikke mindst den bedste service. Hos os kan du forvente en travl hverdag, hvor du vil komme til at arbejde med alt hvad slagterfaget indebærer. Vi går meget op i at lave alle ting fra bunden, og vi arbejder hårdt hver dag, for at være kendt for vores gode kvalitet.

 

Vi kan tilbyder en læreplads hvor du har mulighed for at udvikle dig, og hvor du også kan få lov at være kreativ. En arbejdsplads hvor der hersker en god ånd, med gode kollegaer, som sætter trivsel højt. Til
gengæld forventer vi af vores elever, at de:

  • Er selvstændige
  • Har gå på mod
  • Er positivt indstillet
  • Kan tage ansvar
  • Er ambitiøse
  • Vil være med i teamet, og arbejde sammen om vores fælles mål.

Din hverdag vil bestå af følgende opgaver:

  • Opfyldning af disk (både kød, pålæg, salater og færdigretter)
  • kundeekspedition
  • opskæring
  • produktion af leverpostej, bindefarsprodukter, spegepølser m.m.
  • produktion af mad ud af huset.

Vil du vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte slagtermester Claus Jensen på tlf. 98314036.

Send din ansøgning til:

Slagteren og Kokken i Gistrup
Nøvlingvej 21
9260 Gistrup

eller til: mester@slagteren-kokken.dk

 

 

 

OVERVEJER DU AT BLIVE SLAGTER?

Elsker du god mad, og vil du helt tæt på råvarerne? Kan du vejlede andre, så de får den perfekte madoplevelse? Tag en slagteruddannelse. Læs mere på Meat Your Futures Facebook-side

Vores grønkål

 

Dyrkningen

 

Hvert år i begyndelsen af marts starter arbejdet på Skovly. Der sås frø i speedlindbakker med plads til ca. 300 frø i hver bakke, som så bliver til ca. 300 planter. Vi forventer at udplante ca. 200,000 planter i år som svarer til et beplantet areal på 5 ha. (1ha=10,000 m2).


Udplantningen

 

Når de unge planter har fået 4-6 blivende blade omkring medio maj, udplantes de på marken. Udplantningen tager ca. et par uger og foregår ved hjælp af en plantemaskine. Når udplantningen er færdig starter ukrudtsbekæmpelsen, det sker ved hjælp af en radrenser og et lugejern, den samme behandling som roemarkerne fik i gamle dage.

 

Høsten

 

Høsten af grønkålen starter i september og varer indtil december. Der høstes pr. håndkraft; grønkålen klippes af med et ørnenæb, hvorefter den sorteres og gennemgår den første kontrol. dvs. visne blade og blade angrebet af skadedyr fjernes, inden den forsigtigt læsses på vogne og køres til kogeriet til videre forarbejdning.

Slagteren & Kokken får friske grønkål hjem fra Skovly. Vi koger dem selv i en dejlig suppe til de er møre, og derefter formes de til de flotteste grønkåls kugler af farmor Agnes og Annelise. De to har mange års erfaring og er eksperter i grønkål.

 

Vores bison

 

Vores bison går ved Koldmosen i Tranum. Det er amerikansk bison, der nedstammer fra de sidste 750 bisoner, man estimerer der var tilbage efter borgerkrigen. 

 

De går ude hele året, og er stort set medicinfrie. De får kun medicin, hvis det er absolut nødvendigt. De har 8,5 hektar at boldre sig på, og der er stort set altid 14 stk.

 

De bisoner vi slagter vejer omkring 600 kg, og er ca. 2,5 år gamle. De kan blive omkring 30 år i fangenskab.

 

Bisoner er betragtet som vilde vanedyr. Det er derfor ikke et dyr man som sådan kan komme på særligt tæt hold af. De ser mennesker som lavest i fødekæden, og er derfor ikke specielt bange for os, hvilket gør dem farlige, under de forkerte omstændigheder.

 

Bisonkød er særdeles velsmagende kød. Det har kortere fibre end kalve- og oksekød, hvilket gør stort set alle udskæringer mere mørt, end hvis det havde været okse eller kalv. Kødet har også et generelt lavere fedtindhold, og utroligt højt proteinindhold, hvilket gør det til et sundt alternativ, sammenlignet med oksekød. Bisonkød er også rødere end almindeligt oksekød. Dette skyldes det usædvanligt høje jernindhold i kødet. 

 

I vores folder kan du læse mere om bisonkød og du får også nogle gode opskrifter.

Vores danske lammekød

 

Syd for Gistrup bor Ejnar Siig Christensen i Vester Korup. Han har en lille virksomhed, der laver naturafgræsning i Himmerland – med kreaturer, får og geder. Kreaturerne er af racen Dexter, fårene er af racen Texel og Texel-kryds og gederne er af racen British Tobbenburg og krydsninger deraf.

 

Han har pt. 100 moderfår til sæsonen 2018 og forventer at det tal stiger til 150 i 2019. De afgræsser naturarealer i forår, sommer og efterår. Naturafgræsningen sker på udvalgte områder og har til formål at lave naturpleje og at bekæmpe ukrudt og invasive planter uden sprøjtemidler.

 

Dyrene er opvokset på ikke-sprøjtede og ikke-gødede naturarealer i Himmerland og hans mål er at levere naturpleje og dermed producere kvalitetskød så bæredygtigt som muligt. Der går to år fra en landmand begynder at dyrke jorden efter de økologiske regler, til at gårdens afgrøder kan sælges som økologiske. Husdyr skal som udgangspunkt være født og have levet hele deres liv under økologiske produktionsforhold, før at kødet kan sælges som økologisk. Dyrene skal senest startes i omlægning til økologi 4 år efter at arealerne er påbegyndt omlagt, men Ejnar starter omlægning af dyrene tidligere.

 

Slagtningen foregår på det lille private slagteri i Øster Hornum, der ligger kun 25 km væk. Dyrene bliver slagtet under rolige forhold (Henrik er ene mand på slagteriet) og der er ingen stress. Efter lammene er blevet kontrolleret af en dyrlæge, afhenter vi selv kødet og går igang med opskæringen og modningen af kødet. De dele, der skal forarbejdes til pålæg bliver sat igang.

 

Texel får/lam er meget velsmagende og har en fantastisk kødsammensætning der ikke er fed, men har en mild smag og en tilpas intramuskulær fedt-sammensætning der giver en fantastisk smag og mørhed.

 

I vores folder kan du se udvalg/udskæringer/priser samt nogle super gode opskrifter på lam og tilbehør. Klik her for at se den.

 

Gistrup Limousine kød


Gistrup LimousineSom navnet antyder er dette kød produceret lokalt i Gistrup hos Egon Jacobsen på Sæderupvej, hvor kreaturerne kan ses. De har god plads og gode betingelser, og det giver en super kvalitet kød.

 

Gistrup Limousine kvæget går op ad skoven ved huset med det røde tag i højre side af billedet.

SAGA gris

 

SAGA grisen er opdrættet med ønske om at sænke forbruget af antibiotika i dansk svine-produktion og modvirke antibiotikare-sistens. Deraf navnet SAGA – vi arbejder hver dag for, at antibiotikaresistente bakterier bliver en SAGA BLOT.

FAKTA OM SAGA GRISEN.

  • Kød fra danske grise, der aldrig er blevet behandlet med antibiotika.
  • SAGA GRISEN opdrættes hos få jyske landmænd, der går meget op i, at grisene er sunde og har det godt.
  • SAGA GRISEN får fermenteret (mælkesyregæret) foder, som giver en sund tarmflora.
  • Der må ikke tilsættes medicinsk zink i foderet.
  • Syge dyr behandles naturligvis, men udgår af konceptet.
  • Smågrise, hvor soen har fået antibiotika i diegivningsperioden fra-sorteres også, så der ikke kommer antibiotika ind via modermælken.
  • SAGA GRIS konceptet kontrolleres løbende af en uvildig kontrolinstans.

Danmarks reneste grill pølser

 

Vi producerer Danmarks reneste, glutenfri grillpølser – de er lavet UDEN nitritsalt, fosfat, mel og mælk og MED kærlighed, kød og rene krydderier.

 

Gistrup Griller: Letkrydret med mirian.


Hvidløgs Griller: Ekstra hvidløg og ramsløg.


Limousine Griller: Gistrup Limousine kalv.


Urte griller: Grov med Løvstikke og bukkehorn.


Middelhavs Griller: Grov med soltørrede tomater og oliven.


Jalapenos Griller: Stærk med Jalapenos.


Mexico Griller: Stærk med chili og paprika.


Græsk krydder griller: med feta.


Frankfurter: Fin og mild.


Blonde griller: Blonde d’Aquitaine fra Svenstrup med ost og persille.


Chili/lakrids griller: Lidt stærk med mild eftersmag af lakrids.