Cæsarsalat med røget unghane lår

23. november 2018 af Anders Buus Poulsen

 

Til 4 personer

 

Ingredienser

 

4 røgede unghanelår

1 stort romaine salathovede eller to små

8-10 gode blommetomater

6 friske grønne asparges

4-6 skiver godt brød – (fx fra dag-gammelt brød fra La Bottega)

1 fed hvidløg

Smør

Parmesan, i flager

 

Dressing

 

1 dl god mayonnaise (min favorit er hjemmelavet eller Hellmans)

2 ansjosfileter i olie

1 tsk. Worcestershire sauce

3 spsk. revet parmesan

1 fed knust hvidløg

1 spsk. citronsaft og gerne lidt revet citron skal.(husk økologisk citroner)

Havsalt og friskkværnet peber

 

Sådan gør du:


Kog unghane lårene i 30 min. Lad dem køle lidt ned, så de er til at plukke kødet fra.
Skær skorperne fra brødet og skær det i 1,5 x1,5 tern, hak hvidløget fint, rist nu brød croutonerne i smør og hvidløg til de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle så det lige suger det overskydende fedtstof.
Dressing: Blend alle ingredienserne og smag til med salt og peber til sidst (pas på ansjoser og worcester giver salt smag, så tilsæt salt til sidst).
Skyl salat og riv den i tilpas store stykker, skær tomaterne i små både og fjern evt kærnerne, knæk aspargesen, hvor de naturligt vil knække, skær den i ca 2 cm og rist dem på panden i smør i max 2 – 3 minutter.
Bland salaten sammen med tomat og asparges og vend dressing i (server evt lidt dressing ved siden af), fordel kyllingkødet, brød croutonerne og parmesan flagerne over salaten.