Italiensk Osso Buso

23. november 2018 af Anders Buus Poulsen

INGREDIENSER

 

1500 gram okseskank (osso buco)

3 løg

5 gulerødder

5 stilke bladselleri

2 spsk. olie

50 gram smør

2 ds. flåede tomater, konserves

3 spsk. tomatpure, koncentreret

3 dl. hvidvin, tør

Salt

Peber

Krydderbuket:

5 kviste persille, frisk

1 laurbærblade

2 kviste timian, tørret

 

TILBEHØR

Persille, frisk

1 citron, skal heraf

2 fed hvidløg

 

FREMGANGSMÅDE

 

Giv kødskiverne et par snit i kanten, så de ikke danner skål under stegningen. Pil løgene, og skær dem i både. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær bladsellerien i skiver.

 

Varm olie og smør i en stor gryde og brun kødstykkerne. Tag dem op. Svits grøntsagerne og læg kødet tilbage i gryden.

 

Tilsæt flåede tomater, tomatpure og hvidvin. Krydr med salt og peber og kom krydderbuketten i gryden.

 

Læg låg på, og lad retten simre ved svag varme i 1½-2 timer.

 

Tilbehør:

 

Hak hvidløgsfeddene fint og bland dem med hakket persille og citronskal.

 

Serveres med løse ris og persilleblandingen drysset over.

 

Velbekomme