SIDSTE NYT FRA
Italiensk Osso Buso
23. november 2018 af Anders Buus Poulsen
INGREDIENSER
1500 gram okseskank (osso buco)
3 løg
5 gulerødder
5 stilke bladselleri
2 spsk. olie
50 gram smør
2 ds. flåede tomater, konserves
3 spsk. tomatpure, koncentreret
3 dl. hvidvin, tør
Salt
Peber
Krydderbuket:
5 kviste persille, frisk
1 laurbærblade
2 kviste timian, tørret
TILBEHØR
Persille, frisk
1 citron, skal heraf
2 fed hvidløg
FREMGANGSMÅDE
Giv kødskiverne et par snit i kanten, så de ikke danner skål under stegningen. Pil løgene, og skær dem i både. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær bladsellerien i skiver.
Varm olie og smør i en stor gryde og brun kødstykkerne. Tag dem op. Svits grøntsagerne og læg kødet tilbage i gryden.
Tilsæt flåede tomater, tomatpure og hvidvin. Krydr med salt og peber og kom krydderbuketten i gryden.
Læg låg på, og lad retten simre ved svag varme i 1½-2 timer.
Tilbehør:
Hak hvidløgsfeddene fint og bland dem med hakket persille og citronskal.
Serveres med løse ris og persilleblandingen drysset over.
Velbekomme