Tartiflette

26. november 2018 af Anders Buus Poulsen

Du skal bruge:

 

2 kg kartofler

(en type der ikke koger ud)

500 g Tartiflette

2 stk. store løg

300 g tørsaltet bacon

4 spsk. creme fraiche

1 smule salt

1 smule peber

1 smule muskatnød

1 dl hvidvin

1,5 stk. fed hvidløg

 

Fremgangsmåde:

 

Skræl kartoflerne og kog dem netop møre i saltet vand. Lad dem køle af og skær dem derpå i skiver og sæt dem til side.

 

Skær baconet i tykke skiver og igen på tværs i mindre aflange stykker. Rist stykkerne på en stor pande til de begynder at gyldne og tilsæt så de hakkede løg. Hvis baconet ikke har afgivet nok fedt, så tilføj lidt olie. Lad løgene blive gyldne. Kom kartoflerne ved, tilsæt creme fraiche og hvidvin og smag til med salt og peber. Lad det koge op og lad det simre i et par minutter.

 

Gnid indersiden af et passende gratinfad med hvidløget og kom halvdelen af kartoffelblandingen i fadet. Skræl skorpen af osten og skær den i skiver. Læg halvdelen af osteskiverne oven på kartoffelblandingen. Derpå endnu et lag kartofler og endelig resten af osten.

Sæt fadet i en varm ovn i ca. 20 minutter til overfladen er gyldenbrun og boblende. Server rygende varm.

 

Velbekomme