Coq au vin

14. september 2018 af Anders Buus Poulsen

Til 4-6 personer skal du bruge:

1 kylling, vægt 1,8 – 2,2 kg.

Salt og peber

75 g bacon i tern eller letsaltet svinebryst

Evt. ½ dl cognac

Ca. ½ l. rødvin

15 skalotteløg

2 fed hvidløg

2 kviste timian

3 stilke persille

2 laurbærblade

Kødsnor, te- eller kaffefilter

Evt. sovsejævner

20 g smør

250 g små champignoner

Evt. ½ bundt persille eller timian til pynt

Del kyllingen i 4-6 stykker. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.

Varm en gryde ved god varme. Læg kyllingestykkerne i gryden med skindsiden nedad. Brun stykkerne på alle sider og tag dem op på en tallerken. Kom bacontern i gryden og svits. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden. Hæld evt. cognac over og flamber. Tilsæt rødvin, hele løg og hakket hvidløg. Bind en krydderbuket af timian, persille og laurbærblade. Hold det sammen med snor eller kom det i et filter og kom det i retten.

Læg låg på og kog ved svag varme i 40 – 45 minutter til kyllingelårene er møre. Tag kødet op, skum evt. skyen for fedt og jævn evt. lidt. Smag til med salt og peber.

Rist champignon på en pande i smør, og kom dem i retten sammen med kyllingestykkerne.

Pynt evt. med persille eller et par kviste timian.

Servér evt. med smørbagte gulerødder:

14 gulerødder

½ bundt kruspersille

2 fed hvidløg

Salt, peber og smør

Gulerødder skæres i stave eller grove stykker, vendes med finthakket hvidløg, salt og peber. Gulerødderne kommes i et ildfast fad med lidt smørklatter på og bages i ca. 35 min ved 180°C. Vendes efterfølgende med finthakket persille.

Velbekomme