SIDSTE NYT FRA
Coq au vin
14. september 2018 af Anders Buus Poulsen
Til 4-6 personer skal du bruge:
1 kylling, vægt 1,8 – 2,2 kg.
Salt og peber
75 g bacon i tern eller letsaltet svinebryst
Evt. ½ dl cognac
Ca. ½ l. rødvin
15 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 kviste timian
3 stilke persille
2 laurbærblade
Kødsnor, te- eller kaffefilter
Evt. sovsejævner
20 g smør
250 g små champignoner
Evt. ½ bundt persille eller timian til pynt
Del kyllingen i 4-6 stykker. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Varm en gryde ved god varme. Læg kyllingestykkerne i gryden med skindsiden nedad. Brun stykkerne på alle sider og tag dem op på en tallerken. Kom bacontern i gryden og svits. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden. Hæld evt. cognac over og flamber. Tilsæt rødvin, hele løg og hakket hvidløg. Bind en krydderbuket af timian, persille og laurbærblade. Hold det sammen med snor eller kom det i et filter og kom det i retten.
Læg låg på og kog ved svag varme i 40 – 45 minutter til kyllingelårene er møre. Tag kødet op, skum evt. skyen for fedt og jævn evt. lidt. Smag til med salt og peber.
Rist champignon på en pande i smør, og kom dem i retten sammen med kyllingestykkerne.
Pynt evt. med persille eller et par kviste timian.
Servér evt. med smørbagte gulerødder:
14 gulerødder
½ bundt kruspersille
2 fed hvidløg
Salt, peber og smør
Gulerødder skæres i stave eller grove stykker, vendes med finthakket hvidløg, salt og peber. Gulerødderne kommes i et ildfast fad med lidt smørklatter på og bages i ca. 35 min ved 180°C. Vendes efterfølgende med finthakket persille.
Velbekomme