Oksespidsbryst i ovnen med braisserede rodfrugter

14. september 2018 af Anders Buus Poulsen

Til 4 personer.

Ca. 1-1½ kg. spidsbryst

2 gulerødder

2 pastinak eller persillerødder

1 frisk rødbede

1 rødløg

3 fed hvidløg

1 bid frisk ingefær (så meget man selv synes om)

1½ l. okse boullion

1/4 l. fløde

Frisk salvie og timian.

Tern fedtet på kødet og gnid det med groft salt og peber. Skær alle rodfrugterne groft ud og bland dem med fint snittet hvidløg og ingefær samt kryddreurterne. Læg blandingen i et stort ildfast fad, hæld boullionen over og læg spidsbrystet oven på rodfrugterne.

Sæt fadet i en kold ovn og skru op på 140°c. Når ovnen er varm 140°c skal det have 3 timer. Sørg for at der hele tiden er boullion ved rodfrugterne. Tag kødet og læg det under et klæde, hæld boullionen fra rodfrugterne i en gryde og bring det i kog, hæld fløde ved og jævn saucen. Smag til med salt og peber. Severes med groft brød og smørstegte små kartofler evt. vendt i hasselnødde flager.