Pork Shoulder Roast

23. november 2018 af Anders Buus Poulsen

INGREDIENSER

 

2 kg grisebov,

4 fed hvidløg

2 rødløg

2 gulerødder

2 pastinak

1 porre

5 laurbærblade

1 økologisk citron

1 kvist frisk rosmarin 

sortpeber hel

1 l. grøntsagsfond

1 mørk øl (Hancock Saaz Brew)

 

FREMGANGSMÅDE

 

1 time før stegen skal i ovnen tages den ud af køleskabet og gnides ind i sydesalt, revet skal fra citronen og rosmarin.

 

Varm ovnen op til 135c varmluft.

 

Klargør alle grøntsagerne og kom dem op i en bradepande. Placer kødet ovenpå grøntsagerne,  kom laurbær, peber og saften fra citronen ved og tilsæt grøntsagsfond og øl. Steg det i ovnen 3,5 timer på 135c.

 

Tag bradepanden ud og tag alle grøntsagerne fra. Si fonden over i en gryde og sæt stegen ind i ovnen igen nu på 220c. Steg den færdig ca. 10 – 15 min., men hold godt øje med, at den ikke får for meget. Den skal kun være sprød.

 

Kom alle grøntsagerne op i fonden og blend det, så det bliver en cremet lækker sauce. Smag til med salt og peber, evt. en lille sjat balsamico for at give lidt syre til saucen. 

 

Servér fx. en bagt rodfrugt salat og små Vildmose kartofler – ovnbagte med rosmarin og hvidløg.

 

Velbekomme