Du skal bruge:
2 kg kartofler
(en type der ikke koger ud)
500 g Tartiflette
2 stk. store løg
300 g tørsaltet bacon
4 spsk. creme fraiche
1 smule salt
1 smule peber
1 smule muskatnød
1 dl hvi...
Til 4 personer
Ingredienser
4 røgede unghanelår
1 stort romaine salathovede eller to små
8-10 gode blommetomater
6 friske grønne asparges
4-6 skiver godt brød – (fx fra dag-gammelt brød fra La ...
Opskriften passer som et let måltid til to personer. Er man godt sulten, skal man nok beregne 2 vagtler per person, men indgår retten derimod som en del af en menu med flere retter, så passer det f...
Braisseret lammebov/lammeskank
1 lammebov/lammeskank med ben
3 gulerødder
6 skalotteløg
5 tomater
2 friske hvidløgsfed
4 rosmarinkviste
1 dl æbleeddike
½ l vand
Salt og peber
Lammeboven/lammesk...
Til 4 personer.
Ca. 1-1½ kg. spidsbryst
2 gulerødder
2 pastinak eller persillerødder
1 frisk rødbede
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 bid frisk ingefær (så meget man selv synes om)
1½ l. okse boullion
1/4 ...
Til 4 personer.
Ca. 1,2-1,5kg spidsbryst
Frisk peberrod
Sukker
Eddike
Korender (små rosiner fra Grækenland)
1/4 l. fløde
Læg kødet i en gryde med koldt vand og bring det langsomt i kog. Husk at sk...
Til 2 personer skal du bruge :
1 kalvekæbe
1 dl god mørk rom
4-5 skalotteløg
5-6 friske laurbærblade
1 spsk solsikkeolie
1 spsk smør
½ liter vand
½ tsk groft salt og friskkværnet peber
25 g smør ...
Klumperne vendes i mel, salt og peber, der-efter skal de brunes i en gryde og tages op.
Løg, hvidløg og ingefær skæres i små tern og brunes i smør, når de er gyldne tilsæt en mørk øl og 2 dele va...
Til 4-6 personer skal du bruge:
1 kylling, vægt 1,8 – 2,2 kg.
Salt og peber
75 g bacon i tern eller letsaltet svinebryst
Evt. ½ dl cognac
Ca. ½ l. rødvin
15 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 kviste tim...
Hvad er nyretapper?
Lad os lige slå det fast med det samme: nyretapper har absolut intet med nyrer at gøre. Det er bare os danskere, der har fundet på et ret dårligt klingende navn til dette vidu...
Ingredienser
Oksehaleragout
2 kg oksehaler
1 flaske rødvin
0,5 l vand
2 l store øg
4-6 fed hvidløg
3-4 gulerødder
1-2 pastinakker
1 porretop
4 laurbærblade
Et par kviste timian...
Til ca 4 personer.
Steg den i Römertopf, som vildt med bacon og flødesauce.
Det skal du bruge:
Nakkefilet á 1,2 kilo, som slagteren har svøbt i bacon
1 rødløg, 2 almindelige løg
0,8 liter vand
...
Skank og lamme hals/nakke er det mest fantastiske på hele lammet, hvis i spørger slagteren. Det er en ret hvor man kan bruge de dejlige grøntsager der lige er i sæson, det kan være de dejlige rodfr...
Til 4 personer
Ingredienser
4 røgede unghanelår
1 stort romaine salathovede eller to små
8-10 gode blommetomater
6 friske grønne asparges
4-6 skiver godt brød – (fx fra dag-gammelt brød...